Ercan AYDIN

Yazıklar olsun!!!

Ercan AYDIN

Kendi vatanında memleket değiştiren vatandaşlara ‘Mülteci’ ve ‘Göçmen’ diyerek BÖLÜCÜLÜK yapmaya çalışan HAİNLER!!!

Aşağıdaki yazımı iyi okuyun!!!

Mülteci ve Göçmen arasındaki farklar!!!

Uluslararası hukukta “mülteci” ;

Vatandaşı olduğu ülke dışında olan ve “ırkı, dini, tabiiyeti, belirli bir sosyal gruba mensubiyeti veya siyasi düşüncesi nedeniyle zulme uğrayacağından haklı sebeplerle korktuğu” için vatandaşı olduğu ülkeye dönemeyen veya dönmek istemeyen kişileri ifade etmektedir.

Göçmen ise ;

Daha iyi koşullarda yaşamak için kendi vatanından ayrılan kişi veya aile fertlerini kapsamaktadır. Göç işlemi genel olarak pasaport ve vize gibi resmi belgelerle yapılır ve göçmenler, göç ettikleri ülkelerde, vatandaşı oldukları ülkenin korumasından yararlanmaya devam ederler.

Benim gibi Elazığ’dan veya ülkenin çoğu yerinden Bartın’a veya diğer illere gelerek çalışan veya Bartın'dan diğer illere giderek ekmeğini kazanmaya çalışanlara hangi hakla mülteci ya da göçmen dersiniz. Tabi tek derdiniz kendi menfaatleriniz için Hükümete yalakalık yapmak.

Kendi ülkesinde kendi vatandaşına ‘Göçmen’ yada ‘Mülteci’ diyenler en büyük vatan hainidir! En büyük bölücüdür.

Şunu unutmayın ki, ülkemizin vatandaşı olan başta Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Arap, Alevi, Sünni dedelerimiz Dil, Din, Irk, Mezhep ayrımı yapmadan hepsi Kurtuluş Savaşı’nda bu vatanın bütünlüğü için kanlarını dökmüş ve biz torunları olarakta gözümüzü kırpmadan atalarız gibi kanımızın son damlasını bu vatan için dökeriz.

Eyy cahiller! Şunu iyice kafanıza sokun!

Müslüman olan hiçbir Türk vatandaşı, çoluk çocuğu, eşi kardeşi savaştan kaçmak zorunda kalıp bize sığınan hiç kimseye kapımızı kapatın demez. Kaderleriyle de baş başa bırakmaz.

Ancak kendi ülkelerinden savaştan  kaçtıklarını iddia eden ve ülkemize yasal yollardan giriş yapmayan Suriyelilerin, Afganların, Iraklıların veya diğer Arapların, göçmen statüsünde de olmadıkları apaçık ortada.

Çünkü bunlar Ülkesinde zulme uğradığı veya uğrayacağı gibi nedenlerle göç eden kişiler değil.

Bunu da son kurban bayramı öncesi gördük.

Tatil ve bayramlarda bile ayrıldığı ülkesine dönen Suriyelileri ve Iraklıları mülteci olarak kabul etmemiz mümkün olmadığı açık bir şekilde görüldü.

Yani bunlar resmen göçmen durumunda olan, ülkesindeki ekonomik sıkıntılardan dolayı tamamen kendi istekleriyle çalışmak, ekmek kazanmak için gelen ve çoğu gençlerden oluşan kişilerdir.

Yukarıda Uluslararası Hukuk'ta Mülteci ve Göçmenin kimler olduğunu açıkça yazdım. Yani ülkemize son dönemde gelenlerin çoğu göçmendir.

Buna da aslında ne yasalarımız el veriyor nede ülkemizdeki ekonomik durum el veriyor.

Kendi gençlerimizin okumuşu okumamışı Türkiye’de işsizlikten dolayı başka ülkelere göç etmek durumundayken hükümetin bunların ülkeye girişini engelleyememesi hiçte hoş karşılanacak bir durum değil olamazda.

Bu durumu farklı yere çekerek kendi ülkemizin içinde çalışmak veya başka nedenlerle şehir değiştirenlere ‘Mülteci’ veya ‘Göçmen’ diyenleri de yazıklar olsun diyerek onları lanetliyorum.

Vatanını seven gerçek Vatanseverlere de saygı ve hürmetlerimle sağ olun var olun diyorum.

Yazarın Diğer Yazıları